Aktuelle kampe
Seneste kamp
Supercoppa italiana
Juventus-Lazio 2-3

Naeste modstander
Serie A
Soen. 20. august 2017
Lazio-SPAL
Kl. 20:45
Stadio Olimpico

spacer
Soccerway
spacer
Facebook

VIVA UBUNTU
spacer
Artikler: Historie
1900: Grundlæggelsen
Societá Podistica Lazio var med til gennem årene at gøre fodbold til en af de mest prominente sports aktiviteter. I slutningen af 1800-tallet dominerede Lazio romersk fodbold, og slog enhver modstand i byen.

1901-1903. Opdagelsen af fodbold
Et år senere i januar 1901, præsenterede Bruno Seghettini (et medlem af Racing club of Paris) ham selv til grundlæggerne af Lazio på via Valadier i Rom med en fodbold i hans hænder. Han spurgte Laziali’erne: ”I har grundlagt en klub, men kender I til ”fuutballe”?” 


1903-1913. De tidlige år

Hos Societá Podistica Lazio (idrætsforeningen Lazio) blev fodbold gennem årene etableret som en de mest prominente aktiviteter. I de tidlige år af forrige århundrede dominerede Lazio romersk fodbold, og slog enhver modstand i byen.1913-1927. Roms stolthed
I sæsonen 1913-1914 dominerede Lazio endnu engang “Girone Laziale” i center-syd ligaen, hvor holdet vandt alle ti kampe, og derved tilkæmpede sig en plads i semifinalen af center-syd ligaen, efter at have scoret 52 mål og lukket kun fem ind.

1927, 25. juni S.S. Lazio undgår fascistregimet
Juni 1927. Det Nationale Fascist Partis Romerske Føderations sekretær, Italo Foschi, kommer med en idé: at sammensætte alle de store romerske hold til et stort hold. Dette betød at Lazio, Alba, Fortitudo og Roman skulle fusioneres, og starte klubben ”Associazione Sportiva Roma”, hvilket ville bære byrådets farver, der var gule og røde.

1973/74. Første Scudetto
Sæson 1973-1974 I denne sæson vinder Lazio sin første Scudetto. Her vil jeg skrive lidt om detaljerne på denne fantastiske sæson. Første generelle statistikker for hele sæsonen, derefter en kronologisk liste over kampene, og en liste af spillerne, og deres bedrifter I sæsonen


1974, 12 maj. Lazio-Foggia. Lazio er italienske mestre
Spillere, trænere, præsidenter kommer og går. Dage som 12. maj 1974, derimod, er altid med os.

Historien om dagen, hvor Lazio vandt sit første mesterskab.


1976. Derby della Capitale: Overtro
Lazio-Roma, 28. november 1976.

1977. Luciano Re Cecconi. Historien om Lazios tragiske mord
I dag er det 31 år siden Lazio mistede en af holdets største stjerner. Han var med på mesterholdet i 1974, ledt under Lazios legendariske træner Tommaso Maestrelli. Alt var bare for sjov, bare en joke. Nogen gange er eftervirkningerne af en spøg dog ikke morsom. Dette er historien om mordet på Luciano Re Cecconi.

1999. Lazio vinder den Europæiske Super Cup
11 år efter sejren tog vi tid til at nyde disse billeder

1999/00 - Lazio vinder sit andet mesterskab!

Lazio vinder mesterskabet i sidste runde, da vi hjemme på Olimpico vinder 3-0 over Reggina, mens Juventus snubler hjemme og taber 0-1 til Perugia.2001. Derby della Capitale: Karakterstyrke
Lazio står med ryggen mod muren, både i Serie A, og langt, langt inde i kampen. Holdets styrke er dog afgørende for udfaldet af kampen.

2005. Derby della Capitale: Lazialità
Di Canio havde vundet Derby, ved at guide sine holdkammerater, til hvad det var at være Lazio fan. For nok besidder alle Derby, Overtro, Karakterstyrke og Håb, men det vigtigste af alt, er at spille for Lazio. At spille med Lazialità.

2008. Derby della Capitale: Håb
Gabriele Sandris Derby.

Lazios historie i store træk
- Piazza della Libertà d. 9. januar 1900 - 9 medlemmer af en sports klub som hed ”Pippa Nera”(sorte pibe) sidder på en bænk på pladsen og beslutter sig for, at det er på tide at lave en ny klub.
Side 1 af 2 1 2 >
Indlogning
Brugernavn

KodeordEr du ikke registreret bruger endnu?
Klik her for at blive det.

Har du glemt dit kodeord?
F tilsendt et nyt ved at klikke her.
spacer
Afstemning
Lucas Leiva til Lazio. Hvad synes du?

Lige ham vi manglede. Super transfer.

Under forholdene en fin l?sning.

Hvad man m? finde sig i for tiden.

Klart for d?rlig til at erstatte Biglia.

Alt for d?rlig til Lazio.

Du er ndt til at logge p for at stemme.
spacer
Besgende
Gster online: 1
Ingen brugere online

Antal brugere: 207
Ikke aktiverede brugere: 0
Nyeste bruger: maurodk
spacer
Nyeste artikler
Årets midtbanespill...
Årets forsvarsspill...
Årets målmand 2015...
Kontraktudløb 2015....
Efter Cataldi venter...
spacer